Alla inlägg under september 2008

Av Michael - 12 september 2008 10:51

Dom verkar ha fått ett litet problem i San Francisco med en sysadmin. Jaja en bakgrundscheck hade nog varit vettigt i detta fall. Det är otroligt lätt att skapa kaos när man sitter som ensam admin över ett nät. Jag finner det märkligt att man i det annars så rabiata USA inte kollade upp personen bättre. Det kommer nog att rulla en del skallar innan denna historia kommit till sitt slut.


Läs även andra bloggares åsikter om san francisco, stadsnät, routrar, sabotage

Av Michael - 10 september 2008 13:59

Århundradet smäll osv osv och med detta några forskare som är rädda att det skapar jordens undergång *suck* Vad är det värsta som kan hända? Att vi sugs in i ett svart hål.. visst men det är ju bara tvärtom en födsel där vi sugs ur ett svart hål :-)


Att sedan aftonbladet ställer frågan Vad skulle du göra om du visste att jorden går under och den här dagen är den sista i ditt liv?

 Så är svaret självklar, om det berodde på detta experiment så skulle jag försöka stoppa det, annars är det väl inte mycket man kan göra än vänta på döden som en gammal elefant.


Läs även andra bloggares åsikter om zern, partikelfysik, undergång, mörk materia

Av Michael - 9 september 2008 13:46

Nyhetstorkan hos kvällstidingarna lyser igenom igen, är det inte "Snabba upp din dator med dessa gratisprogram" eller "Så här blir du av med de extra semesterkilorna" så har vi nu att skåda systembolaget hemliga koder!! Ursäkta en vinälskare men jag tror att merparten av svenska folket ger högaktningsfullt fan i vilka koder systembolaget har på sina viner. Jag är ingen vinsnobb men jag tror mig veta att smaken av ett vin ligger i provarens referenser, det en tycker smakar illa är ett fantastiskt vin i en annans mun.


Jag handlar mina viner  efter dessa kriterier:


1. Rekomendation av vänner

2. Läser vad vinskribenter (oberoende av leverantörer) skriver

3. På vinst och förlust


På detta sätt har jag samlat på mig en bas av goda (i mitt tycke) viner och den basen breddas allt eftersom jag hittar nya godingar.



Läs även andra bloggares åsikter om vin, koder, tycke o smak, nyhetstorka


Av Michael - 6 september 2008 07:44

Jaha då ska man försöka få fart på bloggen igen.


Vad har då hänt sen sist? Ja jag har tacka nej till ett nytt jobb och jag har fyllt 51 år, det är väl dom stora sakerna. Jobbet jag tackade nej till var ett lärarjobb på John Bauer. Jag skulle jobba som IT lärare och undervisa i lokala nätverk samt Microsofts programpaket. Nu var ju lönen så pass låg att jag inte hade råd att ta jobbet, lite synd för det var på hemmaplan och verkade riktigt roligt.


Att fylla 51 var inte så märkvärdigt, efter förra årets resa så ska det til en hel del för att man ska bli imponerad :-) Svärmor och svärfar kom förbi i torsdags och idag kommer momma och syster med man över på fika. Ikväll kommer också Robert och Lena över på en bit mat och trevlig samvaro. Det var länge sedan vi träffades så det ska bli riktigt roligt.


På nyhetsfronten då? Ja Piratebay har länkar till de döda barnen i Arboga och vägrar att ta bort dom (Puckat) "Folk ska få uttrycka sig och sprida material som de tycker är viktigt, det är en av de saker vi kämpar för och om det sedan används för saker som kan vara obehagliga så visst, men det är viktigare att det finns en sådan möjlighet än att det inte finns, tillägger han." (Så länge han själv inte blir drabbad)


Det här får räcka för tillfället.




Läs även andra bloggares åsikter om piratebay, 51, john bauer, it lärare, arboga

Ovido - Quiz & Flashcards