Direktlänk till inlägg 9 september 2007

Alcatraz here we come

Av Michael - 9 september 2007 23:03

En tidig morgon och en snabb frukost sen var vi redo för båtturen över till "the rock" eller Alcatraz som den också heter , ön som började som ett fort för US Army (om vi räknar bort spaniorer och mexikaner) och sedan 1934 ett federalt fängelse som stängdes 1963.

Det var en säregen upplevelse att vandra inne i fägelsegångarna med autentiska ljud i hörlurarna och fd anställda och fångar som berättade om tiden där. Jag kan helt klart rekomendera denna tur om man är i San Francisco.

Väl tillbaka på fastlandssidan så petade vi i oss en chill dog mao en lite bamsigare korv med bröd, vita bönor och chilli, riktigt gott :-)

Mätta och med nya krafter gick vi långsamt utefter Fishermans Wharf upp till Ghirardelli Square där vi åt en Ghirardellis hot fudge sundae.

Efter en kort vila på rummet fortsatte vi kvällen på Fishermans Wharf med att strosa runt och titta på folk och i skyltfönstren åt lite seafood och gick hem vid 11 tiden för en god natts sömn.

 
 
Sara

Sara

23 september 2008 08:45

jag ska till SF i November, har ni några tips att ge? hur gjorde ni med kontanter, kort osv? :) tacksam för svar :)

http://smithersmorrison.blogg.se

 
Ingen bild

50-taggaren

23 september 2008 16:08

Vi hade lite dollar i lägre valörer som cash money, resten betalade vi med kort. Om du ska över till Alcatraz så fixa biljetten redan nu. Googla på Alcatraz så finner du en länk där du kan köpa och sen skriva ut biljetten. Spar mycket tid vid pir39.

Ta cable car till down town och strosa runt i chinatown och insup atmosfären. Åk till Castor och Haight Ashbury. Det finns "tons of things to see and do". Hoppas du får lika kul som vi hade det. Btw Fishermans warf kan man utforska flera kvällar men ta på en varmare tröja för det är inte så varmt :-)

 
sara

sara

24 september 2008 08:04

åh, tack så hemskt mycket för ditt svar!
ska kolla upp det där med biljetten till alcatraz!

tack!!

http://smithersmorrison.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Michael - 18 april 2010 12:08

to the fucking vulcano.

Av Michael - 8 april 2010 15:40

att jobba, nästa fredag lättar vi äntligen från Arlanda/Sverige mot järva mål i landet i väst.. nej inte Norge :-) Två nya resväskor måste inhandlas sen är nog allt klart... hoppas jag. ...

Av Michael - 1 mars 2010 07:28

Tjohej!! Här går det undan, bokade 4 vip biljetter till Univesial studios, man vill ju "ride in style" och när jag ändå hade farten uppe så bokade jag bord till hustruns 50-årsdag som kommer att avnjutas på pier 39 i San fransisco. ...

Av Michael - 25 februari 2010 15:38

Blev en chevrolet trailblazer, så får man plats med all packning. Nu väntar vi bara på att den här jävla snön ska försvinna. Inte för att jag tror att Zippo ska komma lättare till jobbet i Stockholm (jag gillar att han har ett hellsicke). ...

Av Michael - 29 januari 2010 22:37

blir det väldigt sporadiskt med postningar här. Info: Biljetter till "the california tour" fixade, biljetter till Alcatraz fixade. Kvar att fixa hyrbil av större modell (typ långtradare). Nu gäller det bara att jobba på ett par veckor till. Lite plan...

Ovido - Quiz & Flashcards