Alla inlägg den 11 september 2007

Av Michael - 11 september 2007 08:27

Idag lämnade vi San Francisco och Golden Gate visade sig en sista gång för oss strax innan vi svängde in på highway 1 för första etappen mot Los Angeles. Och ja, jag körde faktiskt först nerför serpentinerna på Lombard street - det var kul! Och vi blev fotomål för många kameror på vägen ner. Highway 1, och särskilt den del som kallas Big Sur, erbjuder verkligen fantastiska vyer! "Eye-popping views" som det står i min Lonely Planet-bok om Kalifornien. Vägen snirklar sig fram längs bergen ovanför havet och ibland törs en höjdrädd person som min fru nästan inte titta :-) Men det är helt otroligt vackert, går nästan inte att beskriva. Jag lägger upp lite bilder här som ändå inte gör rättvisa åt den verkliga synen. Efter vägen såg vi också massor av olika fåglar, pelikaner, trutar och väldigt ofta stora örnar som seglade på vindarna från havet - vet inte vilken sorts örnar det var. Vi såg också sjölejon, man hör direkt när de är närheten - oljudet de för är obeskrivligt. Alldeles innan man kommer fram till San Simeon finns också en koloni med sjöelefanter som ligger och slappar i sanden. Dessa konstiga djur är utrotningshotade och finns inte på så många ställen i världen, men här ökar de faktiskt i antal. Vi åkte till motellet där vi skulle övernatta och slängde in väskorna och sen gjorde vi ett försök att komma upp till Herst Castle men det visade sig vara stängt för kvällen. Vi sörjde inte så mycket. Istället åt vi middag på en liten restaurang intill hotellet. San Simeon är inte mycket mer än några hus och ett par motell - men maten på denna lilla restaurang var verkligen otroligt god! Och tur att vi bestämde oss för en övernattning på vägen mot LA annars hade vi aldrig hunnit se allt fantastiskt som vägen erbjuder - bl.a den berömda "lonely pine", en ensamt träd på en bergknalle i havet, som varit ett populärt fotomotiv i 100 år. Imorgon går färden vidare från naturen och lugnet bland bergen till den brusande storsta'n

Av Michael - 11 september 2007 06:02

Klockan är nu nio lokal tid och vi har tagit vår sista promenad på Fishermans Wharf, ätit seafood och hustrun har shoppat lite. Imorgon bär det iväg till San Simeon efter att vi kört ner för lombardstreet som jag hoppas alla vet vilken det är annars så är den på bild 4 här under.


Nu ska vi packa väskorna så att vi är klara för avfärd efter frukost imorgon. Om vi har intenet på nästa ställe vet jag inte, men om, då kommer jag att skriva mer om etapp 1 av färden längs Highway 1.

Ovido - Quiz & Flashcards