Senaste inläggen

Av Michael - 28 april 2008 10:21

I helgen var det städdag i stugområdet och självklart var vi där och räffsade. Klockan 09:00 började det och vi var klara på ett par timmar. Efter det hårda arbetet vankades det grillkorv med bröd samt kaffe och kaka. Vid 13-tiden for vi tillbaka till stan.

Resten av eftermiddagen ägnades åt matinköp och vila och på kvällen lagade vi till chicken fajitas som sköljdes ner med tequila och starköl. Resten av kvällen häckade vi framför tv'n.


Under söndagen var vi ute och tittade på olika golfbanor då vi tänkte att kanske vi ska börja med golf. Ingenting är bestämt ännu och med tanke på priset på vissa banor så .... say no more....

På eftermiddagen åkte grillen fram igen och på den rammlade lite revbenspjäll som vi förkokat med kryddor. Jag penslade spjällen med en glace bestående av hackad chilli, honung,soya, vitlök och paprikapulver. Smaken var till belåtenhet hos alla som åt.

Av Michael - 21 april 2008 10:45

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev någonting i min blogg. Att redovisa allt som hänt sedan sist är nog ingen mening.

I fredags fyllde hustrun år.. (sticker ut hakan och väntar på en smäll) 48 stycken för att vara exakt. Vi firade detta med en lugn hemmakväll med familjen och lite senare dök Robban och Lena upp på lite ost och vin. Robban var inte riktigt i form efter en influensavåg.


Lördag morgon var vikt för spinning, 10:30 satt man där på cykeln och trampade för allt vad tygeln höll. Passet var ett baspass men ett bra sådant. Tungt... MYCKET tungt och jag känner fortfarande lite stelhet i benen. På eftermiddagen så kom svärföräldrarna förbi för att gratta dottern. Senare på eftermiddagen så förberedde vi middagen som bestod av Oxfilé Provencale och till det drack vi Tommasi Amarone della Valpolicella Classico (nr 22350). Smaskens!!

Efter att ha sett sing a long och extra extra gick de tre damerna ner och varvade upp karaokemaskinen och jag kunde ostört titta på motorprogram på tv. Ren win win situation där.


I söndags tog vi en promenad i det vackra vårvädret och satt sedan på trappan och lapade lite sol. Katten var ute och jagade humlor och annat flygfä som vågade sig förbi. Klockan 18:10 lämnade tåget stationen med Susanna i för hemfärd mot Örebro, behöver jag säga att det blev ståplats.

Kvällen avslutades med det sedvanliga tv tittandet och klockan 23 så släcktes lampan.


Idag måndag är man åter i Stockholm och jobbar på, klockan 05:10 ringde klockradion och 05:30 var man på väg. Det var en underbar morgon, solen sken och man kände sig glad trots den tidiga tiden.

Ikväll är det spinning igen och idag är det åter duracellkaninen Lina som är ledare för passet.


Tja det var väl allt jag kunde komma på just nu.


Läs även andra bloggares åsikter om amarone, tommasi, oxfile, spinning, födelsedag


Av Michael - 6 april 2008 08:40

Jag och hustrun var på Chateau Grand Cru i Örebro igår och vi fick smaka många helt fantastiska viner. De flesta stora producenter var på plats och med kunniga personer i montrarna så blev besöket en hit.


Jag hittade lite nya viner som med all säkerhet kommer att hamna i vinkällaren och avnjutas under de kommande åren. Har en plastkasse full med information som jag ska försöka sammaställa och posta här.


Idag bär det av mot Eskilstuna och firandet av min systers födelsedag, visserligen fyllde hon i onsdags med det är aldrig försent med ett besök av lillebror :-)


Läser på aftonbladet.se att en vapengalning gått till de sälla jaktmarkerna och jag kan inte säga att jag är ledsen för det.


Och till sist... ny såpa ..... nya bråk. Jaja jag säger som ungarna ORKA!Läs även andra bloggares åsikter om grand cru, vin, vapen, såpa, sms, gnäll, bråk

Av Michael - 3 april 2008 09:27

skriva en resume av vad jag haft för mig  den senaste tiden.

Förutom en massa jobb så har jag faktiskt haft semester vecka 13. Hela familjen hoppade in i bilen sen bar det av mot Lübeck för en kort semester/bunkringsresa. Jag och Camilla bytte till sommardäck dagen innan vi for då det är förbjudet att köra med dubb i tyskland. Vad tror ni händer? Jo snöstorm runt Örebro, E18 full med snö. Nu gick allt bra och vi kom ner till Trelleborg  snyggt och prydligt.

Träningen har också kommit igång bra, många spinningpass blir det och kvällspromenaderna är också på väg tillbaka nu när hustruns knä är på väg mot normal storlek igen.


Första april kom och gick utan att lämna några större spår, vi har en överänskommelse inom familjen att vi inte luras på första april, lika bra det annars skulle vi aldrig tro på varandra den dagen :-)Av Michael - 23 mars 2008 11:08

Kan inte annat än hålla med Ulla Johansson i hennes krönika om att det i media bedrivs kristen propaganda så till den milda grad att det nästan får ett löjets skimmer över sig. Vi som inte tro och som heller inte betalar pengar till kyrkan ska tvingas höra dessa sagor basuneras ut oemotsagda i radio, tv och tidningar. Det är dags att tona ner detta och låta kyrkor och andra religiösa samfund sköta sin reklam på annat håll. Kyrka och stat är separerade sen ett antal år tillbaka och ska så förbli.

Att höra en människa sitta och mässa över att "jag mötte gud och hela mitt liv blev förändrat" får mig att tänka i dessa banor. Skulle det vara lika uppskattat i media om samma människa satt och sa "Jag mötte en (fe, tomte, vette, trollpacka) i skogen och hela mitt liv blev förändrat" Sure not, att bli kallad knasboll vore väl det lindrigaste i det fallet.

Nej stopp för all reklam för kyrkan i statliga medier tack.


Läs även andra bloggares åsikter om religiöst, ulla, medier, religion

Av Michael - 22 mars 2008 09:09

på er alla nni som brukar läsa min blogg. Tyvärr så har det blivit lite skralt med postningar den senaste tiden men jag har varit tvungen att prioritera annat. Idag är det som sagt påsk och ungarnas påskägg står ännu oätna i köket :-) Hustrun och jag ska på ett spinningpass klockan halv elva sen blir det dusch + mat och efter det måste vi handla en födelsedagspresent till Camilla som fyller 17 år på tisdag.

Som vanligt läser jag tidningarna på nätet och ser i aftonbladet.se att man har starka bevis mot kvinnan som mördade de två barnen i Arboga och misshandlade deras mor svårt. Man undrar vad som driver en människa att mörda två små barn? Vad kan dom ha gjort för att föranleda detta? Det är mycket man inte vet och i många av fallen ska vi nog vara glada för det.

Det här fallet till exempel, varför ska man kasta in en gatsten igenom ett fönster när man inte har en aning om vad som finns innanför?

Det blir förfärligt massa bloggande om barn idag. På svd.se kan man läsa om att Stockholm nu ska införa utbildning till föräldrar om barnmisshandel??? Va faaan!! Ska man behöva utbilda om detta? Det säger väl sig själv att man inte kan skaka ett spädbarn som en marackas. Det är lika idiotiskt som att man efter reklamen på bio uppmanar folk att slå av mobilen och att inte prata högt? Känns som att visa människor inte vet hur man ska bete sig utan att man ger dom en pekpinne.


Läs även andra bloggares åsikter om barn, misshandel, mord, arboga, stockholm


Av Michael - 16 mars 2008 18:11

Det går trögt med bloggandet nuförtiden men jag ska försöka råda bot på det. Lördagen började med jobb klockan 0:30. Var på jobbet klockan 8 för att förbereda så att det skulle flyta på smidigt. Efter två timmar var jag hemma igen och vi kunde ta itu med dagens bestyr som var SPINNING!! 90 minuter. Det var jobbigt men genomförbart. Efter en behövlig dusch så var det handla som gällde. Ica maxi och sytembolaget avverkades i snabb takt. Efter det tänkte vi titta på en ny soffa till vardagsrummet. Då satt benstumningen i med full kraft :-) Varje gång vi satt ner i en soffa så var det problem att ta sig upp så vi bestämde rätt snabbt att skippa projektet för dagen.


Kvällen ägnades åt tv och melodifestivalen. Att Pirelli vann var väl ingen högoddsare, vad som hade varit roligt vore om man haft en filmkamera riktad mot Carola när Pirelli vann. Hahahahhaa!!! Kan tänka mig att han däruppe inte var med i meningarna som kom ur hennes mun. Själv var jag rätt säker på att Sanna skulle vinna men man kan inte alltid ha rätt.


Idag har jag fixat servern så nu är den uppe och rullar med ftp-erver och remote desktop, alla är glada och nöjda.Läs även andra bloggares åsikter om spinning, handla, melodifestivalen

Av Michael - 13 mars 2008 10:35

Man vet inte om man ska skratta eller gråta men hur i hela världen kan en människa sitta på toaletten tills skinnet växer ihop med ringen? Frågan är vem som är mest sjuk av kvinnan eller hennes pojkvän? Att mata en människa som sitter på toaletten i två år ter sig otroligt korkat, hande han bara struntat i det så hade hon fått maka på rumpan och fixa eget krubb. Man undrar om det är en skröna detta.


Sen har vi grabbarna som står åtalade för dödsmisshandeln av Riccardo Campogiani. Hur i helsike kan man vara så korkad att man se till att man blir anmäld för skadegörelse mitt under rättegången?

Att sen läsa Björn Törnell, den utpekade 16-åringens advokats uttalande " Det är inte han som gör fel, det är folk som bråkar med honom" gör det än mer komiskt. Har killarna ingen egen vilja, om någon muckar så måste vi slåss och ha sönder saker. För helvete väx upp och använd insidan av skallen.Läs även andra bloggares åsikter om toalett, vansinne, korkad, Campogiani, stureplan, rättegång

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se