Direktlänk till inlägg 20 januari 2008
blev kvällens vin till ostbrickan. Efter en måltid med tacos, Corona och tequila så gick jag ner till vinkällaren och hämtade upp en flaska Amaronevin, nämligen en Amarone Classico Ca' Montini från 2005. Detta vin passade riktigt bra till osten.
Karaktär
koncentrerad doft med inslag av mörka körsbär och choklad. intensiv, en nyans av ekfat och fruktkola. Smaken är fyllig och fruktig med syrliga toner och med lite fattoner i eftersmaken.
Vininflikation
Handskörd i september-oktober. Druvorna fick sedan torka på halmbäddar för att reducera vattnet i druvorna och för att musten skall bli sötare. Maceration i 1 månad. Jäsning i rostfria ståltankar under 8-10 dagar i 24-25 graders värme. Lagring 24 månader i 225 l, franska nya ekfat och 4 år i gamla.
Senare på kvällen blev det karaoke för damerna och fetsurfning för mig. Man vet vad man är bra på och inte.
Läs även andra bloggares åsikter om Amarone Classico Ca' Montini, amarone, vin, ost, italien
att jobba, nästa fredag lättar vi äntligen från Arlanda/Sverige mot järva mål i landet i väst.. nej inte Norge :-) Två nya resväskor måste inhandlas sen är nog allt klart... hoppas jag. ...
Tjohej!! Här går det undan, bokade 4 vip biljetter till Univesial studios, man vill ju "ride in style" och när jag ändå hade farten uppe så bokade jag bord till hustruns 50-årsdag som kommer att avnjutas på pier 39 i San fransisco. ...
Blev en chevrolet trailblazer, så får man plats med all packning. Nu väntar vi bara på att den här jävla snön ska försvinna. Inte för att jag tror att Zippo ska komma lättare till jobbet i Stockholm (jag gillar att han har ett hellsicke). ...
blir det väldigt sporadiskt med postningar här. Info: Biljetter till "the california tour" fixade, biljetter till Alcatraz fixade. Kvar att fixa hyrbil av större modell (typ långtradare). Nu gäller det bara att jobba på ett par veckor till. Lite plan...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 | 18 |
19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 |
31 |
||||||
|