Alla inlägg under november 2007

Av Michael - 6 november 2007 16:51

har det varit idag. Klarade av några gamla "surdegar" som legat och irriterat en lång tid, det kändes riktigt bra måste jag säga. Annars så har jobbet lunkat på en en angenäm takt. Man har haft tid att kontrollera vad man gjort så att det inte kommer surt efter och jag fick en lunch värd namnet!! 45 min, kommer inte ihåg när jag hade det innan.


Nu är det snart dags att ge sig iväg hemåt. Det är mörk som i en säck utanför fönstret och jag känner hur mycket jag hatar denna årstid.

USCH!!!! 

Av Michael - 5 november 2007 18:56

Skämt å sido :-) Blev som vanligt en tidig morgon med en bilfärd till Stockholm. Trafiken var tät som alltid på måndagsmorgonen. Alla veckopendlare som ska till Stockholm. Väl på jobbet så var det full fart mot kvällen med möten, möten  och en massa annat junk men det var annars en bra dag.

  

Av Michael - 4 november 2007 19:47

Idag blev det en hel del gjort. Inger och jag steg upp klockan 9 imorse och åt frukost i lugn och ro medans ungarna sov i godan ro. Efter de vanliga morgonbestyren så for vi ut i skogen för att plocka trattkantareller. Att säga att skörden blev mager är ett understatement, jag tror vi fick ihop 25 svampar. Efter cirka två timmar i skogen for vi hemåt med ett stopp för inköp av pålägg.


Väl hemma igen så blev det en snabb lunch och sen var det dags att lasta in trädgårdsmöblerna för säsongen. Det är skönt när man är klar med höststädningen och bara kan sitta inne och mysa när dagarna blir kallare och blötare. Det finns inte mycket som klår en kall söndagseftermiddag när man sitter med en konjak, en brasa i spisen och en god bok att läsa.


Eftermiddagen i dag tillbringade jag tillsammans med en äppelkaka, kaffe och en drambui och filmen Stardust.


Efter filmen var det så dags att börja med middagen. Idag serverades älgstek med kokt potatis, sås, gröna bönor och rönnbärsgelé. En vandring ner till vinkällaren gav kvällens vin som blev en Tres picos. Detta vin gjort på den klassiska spanska druvan Garnacha, årgången var en 2005 och kombinationen var en fullpoängare 10 av 10 möjliga. Bättre än så här blir det inte.

Nu sitter man här i soffan och tittar på ensam mamma söker tillsammans med Susanna. Det är SOM TUR ÄR sista avsnittet. Jag fattar inte hur människor kan ställa upp på allt detta "junk" som TV vill mata oss med, det jag har lärt mig är nog detta, bli aldrig förvånad.


Nu ska jag smutta i mig det sista av vinet och njuta av de sista timmarna av helgen



Andra bloggar om: trattkantareller, älgstek, tres picos, höststädning, skogspromenad

Av Michael - 3 november 2007 14:56

Som jag förutspådde så blev det en "att göra dag" igår. Inte för att vi slösade bort tiden på onödigheter. Bankärendet gick riktigt bra, resan till Eskilstuna lika så. Väl hemma så var det bara att packa in icaväskorna i bilen och åka till affären för lite shopping.


På kvällen gick Camilla till sin kompis så det var bf i huset. Med dessa förutsättningar i minnet så handlade vi en massa seafood som Camilla ändå inte tycker om. Det blev laxbakelser, gravad lax, laxpate, ägg med caviar osv osv. Detta sköljdes ner med ett Lindemans Bin 65 Chardonnay 2006 från Australien. Ett perfekt vin för denna kost. Mat och vin får en 9 av 10 möjliga.


Resten av kvällen ägnades åt tv-tittande med bland annat Dobidoo och Travelchannel, en kanal som sänder många intressanta och roliga program.


Andra bloggar om: lindemans, seafood, travel channel, dobidoo

Av Michael - 2 november 2007 08:06

det kan bara betyda en sak.... slappning (trodde ni ja) Först ska vi till banken för att lägga om ett par lån, sen ska det åkas till Eskilstuna för att köpa et par stövletter och efter det vet jag inte mer. Jag är dock helt förvissad om att denna dag kommer att gå till spillo :-)

Av Michael - 1 november 2007 14:24

Och man är dominant.. (mafia dons) det låter inte illa :-)


Länk till testet 



Av Michael - 1 november 2007 06:52

Det blev inte mycket bloggande igår, dagen blev som valigt full fart mot kvällen. Arbetsbelastningen är just nu sjukt hög, man ser inte slutet på allt man har att göra och det känns frustrerande. Idag har jag iallafall "fredag" jag har tagit semester imorgon vilket känns riktigt bra. Imorse så blev det att kliva upp tidigt, skjutsade Inger till stationen klockan 06:00 för hon ska på ett seminarium på Grev Turegatan idag. Nu har man käkat frukost i sin ensamhet (ok katten var på plats och krävde lite handpåläggning) :-)


Nu är det snart dags att bege sig till arbetet för ett sista ryck för veckan 

Ovido - Quiz & Flashcards